کارنامه آزمون آیلتس
کارنامه آزمون آیلتس (TRF) از 5 بخش تشکیل شده است که شامل سربرگ کارنامه، اطلاعات داوطلب، اطلاعات تکمیلی داوطلب، نمرات و مهر و امضای مرکز برگزارکننده آزمون می باشد و کارنامه آزمون آیلتس به مدت 2 سال اعتبار دارد.
آزمون آیلتس
آزمون آیلتس (IELTS)، یک آزمون زبان انگلیسی بین المللی است که با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می شود و نشان دهنده توانایی افراد در بکارگیری زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط در محیط های اجتماعی، کاری و آکادمیک است. آزمون آیلتس در بیش از 270 مرکز واقع در 110 کشور مختلف دنیا برگزار می شود.
مدرک آزمون آیلتس مانند آزمون تافل تضمینی از اعتبار زیادی برخوردار است و مورد تایید بسیاری از دانشگاه ها، مراکز علمی، اداره مهاجرت و سازمان های کشورهای مختلف می باشد. برای مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزیلند داشتن گواهی نامه آیلتس الزامی است و نمره ی این آزمون برای بسیاری از دانشگاه ها، صنایع دولتی و غیره در کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، انگلستان و نیوزیلند، ملاک اصلی برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی افراد است.
آزمون آیلتس برخلاف بسیاری از آزمون های بین المللی در ایران برگزار می شود و داوطلبان می توانند هر ماه 4 مرتبه در این آزمون شرکت کنند و محدودیتی در تعداد دفعات شرکت در آزمون آیلتس وجود ندارد. در واقع برگزاری آزمون آیلتس در ایران یکی از مهمترین مزایای آیلتس برای داوطلبان ایرانی بشمار می رود.
انواع آزمون آیلتس
آزمون آیلتس براساس اهداف مختلف مهاجرتی در چند نوع ارائه شده است و داوطلبان با توجه به اهداف مهاجرتی خود که ممکن است کار، تحصیل، سرمایه گذاری، ملحق شدن به خانواده، اخذ اقامت و شهروندی باشد باید در یکی از انواع آزمون آیلتس شرکت کنند و موفق به کسب حداقل نمره قابل قبول شوند.
انواع آزمون آیلتس عبارتند از:
- آزمون آیلتس جنرال: آیلتس جنرال مهارت زبان انگلیسی داوطلبان را در زمینه فعالیت های روزمره کاری و اجتماعی مورد ارزیابی قرار می دهد. در واقع سوالات آزمون آیلتس جنرال در خصوص استفاده از زبان انگلیسی در محل کار و موقعیت های اجتماعی است. برای مهاجرت غیرتحصیلی مانند کار و سرمایه گذاری باید در آیلتس جنرال شرکت کنید.
- آزمون آیلتس آکادمیک: کسانی که برای کار، تحصیل یا اخذ اقامت و ملحق شدن به خانواده خود قصد مهاجرت به انگلستان را دارند باید برای اثبات مهارت زبان انگلیسی خود در آیلتس آکادمیک شرکت کنید. آزمون آیلتس آکادمیک، توانایی داوطلبان را در استفاده از زبان انگلیسی در مقاطع دانشگاهی مورد ارزیابی و سنجش قرار می دهد و کسب نمره بالا در این آزمون نشان می دهد داوطلب در استفاده از زبان انگلیسی برای تحصیل در دانشگاه از مهارت و آمادگی لازم برخوردار است.
- آزمون آیلتس UKVI: کسانی که برای کار، تحصیل یا اخذ اقامت و ملحق شدن به خانواده خود قصد مهاجرت به انگلستان را دارند باید در آزمون آیلتس UKVI شرکت کنند. آیلتس UKVI در مراکز مورد تایید دولت انگلستان برگزار می شود و قوانین آزمون را نیز سازمان ویزا و مهاجرت انگلستان تعیین می کند و مرکز ایرسافام تنها مرکز برگزاری آزمون آیلتس UKVI در ایران است که مورد تایید دولت انگلستان می باشد. انواع آیلتس UKVI عبارتند از: آیلتس UKVI آکادمیک و جنرال و آیلتس لایف اسکیلز A1، آزمون آیلتس لایف اسکیلز A2 و آیلتس لایف اسکیلز B1
اگر هر سوالی در مورد نحوه ثبت نام و شرکت در آزمون آیلتس و سایر آزمون های زبان انگلیسی ویژه مهاجرت از جمله آزمون دولینگو، OET، تافل و… دارید با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا در ارتباط باشید…
ساختار آزمون آیلتس
ساختار آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال و ساختار آیلتس UKVI آکادمیک و جنرال مانند آزمون تافل (آزمون تافل IBT هوم ادیشن) شامل 4 بخش است که مهارت های اصلی زبان انگلیسی یعنی خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن را ارزیابی می کند و مدت زمان انجام آزمون 2 ساعت و 45 دقیقه است و شامل دو بخش شفاهی و کتبی است.
بخش های اصلی آزمون آیلتس عبارتند از:
- بخش درک مطلب یا ریدینگ آیلتس (Reading)
- بخش شنیداری یا لیسنینگ آیلتس (Listening)
- بخش نوشتاری یا رایتینگ آیلتس (Writing)
- بخش گفتاری یا اسپیکنیگ آیلتس (Speaking)
ساختار آیلتس لایف اسکیلز نیز شامل ارزیابی مهارت های لیسنینگ و اسپیکینگ آیلتس است و از سه بخش تشکیل شده است. این آزمون به صورت شفاهی با یک اگزمینر آیلتس و دو داوطلب به مدت 16 تا 22 دقیقه برگزار می شود. در این آزمون دو داوطلب با هم آزمون می دهند و نمره هر یک مستقل از دیگری محاسبه می شود. در واقع تفاوت در ساختار و اعتبار آزمون مهمترین تفاوت آیلتس لایف اسکیلز با آزمون آکادمیک و جنرال است.
نمره دهی آزمون آیلتس
در سیستم نمره دهی آزمون آیلتس نتایج آزمون داوطلبان به صورت نمره از 0 تا 9 اعلام می شود. برای هر یک از بخش های آیلتس نمره جداگانه ای تعیین می شود و نمره نهایی آیلتس (Overall) با میانگین نمرات چهار بخش آزمون به دست می آید.
در نمره دهی آزمون آیلتس نمرات خام هر بخش با توجه به تعداد پاسخ های صحیح محاسبه می شود و برای هر پاسخ درست یک نمره در نظر گرفته شده است و باید بدانید پاسخ های نادرست نمره منفی ندارد و نداشتن نمره منفی آیلتس یکی از مزایای آزمون آیلتس بشمار می رود، چرا که می توانید بدون نگرانی از کاهش نمره به تمام سوالات پاسخ بدهید و در صورت اشتباه بودن جواب نمره ای کسر نخواهد شد.
آزمون آیلتس مانند بسیاری از آزمون های بین المللی نمره رد یا قبولی ندارد و بالاترین نمره در آیلتس برای مهاجرت از سوی دانشگاه یا سازمان درخواست کننده تعیین می شود و اگر داوطلبان موفق به کسب نمره قابل قبول نشوند می توانند مجددا در آزمون شرکت کنند و محدودیتی در تعداد دفعات شرکت در آزمون آیلتس نمی باشد.
کارنامه آزمون آیلتس (IELTS TRF)
کارنامه آزمون آیلتس یا Test Report Form Number که به اختصار به آن TRF نیز گفته می شود، برگه ای است که نمرات هر بخش آزمون آیلتس و نمره نهایی (Overal) در آن مشخص می شود. کارنامه آزمون آیلتس به دو صورت رسمی و غیررسمی صادر می شود. داوطلبان می توانند کارنامه آزمون آیلتس را به صورت غیررسمی پس از زمان اعلام نتایج آزمون آیلتس با وارد کردن اطلاعات مانند نام و نام خانوادگی و شماره پاسپورت بر روی سایت IDP مشاهده کنند و این کارنامه ارزش قانونی ندارد و صرفا جهت مشاهده نمرات و نتیجه آزمون می باشد. برای دریافت کارنامه رسمی آیلتس به همراه کارت شناسایی خود باید به مرکز برگزار کننده مراجعه کرده و یا از طریق پس آن را دریافت نمایید.
اگر برای گرفتن مدرک آیلتس عجله دارید و به دنبال سریع ترین راه دریافت مدرک آیلتس هستید با کارشناسان ما در شرکت مهاجرتی هومان ویزا تماس بگیرید…
مشخصات کارنامه آزمون آیلتس
کارنامه آزمون آیلتس (TRF) از 5 بخش تشکیل شده است که شامل:
1- سربرگ کارنامه
بخش بالایی کارنامه آیلتس (سربرگ) شامل مشخصات آزمون است. در سمت راست سربرگ نوع آزمون آیلتس (آیلتس آکادمیک و جنرال) مشخص می شود و در کنار آن اطلاعات دیگری مانند کد مرکز برگزارکننده آزمون، کد داوطلب و تاریخ برگزاری آزمون آیلتس قابل مشاهده است.
2- اطلاعات داوطلب
بخش دوم کارنامه آزمون آیلتس در پایین سربرگ شامل کادر اطلاعات داوطلب است. در سمت راست کارنامه عکس داوطلب که روز آزمون از او گرفته شده، نام، نام خانوادگی و شماره گذرنامه مشاهده می شود.
3- اطلاعات تکمیلی داوطلب
در زیر کادر اطلاعات داوطلب، اطلاعات تکمیلی او نیز درج شده است. اطلاعات تکمیلی داوطلب شامل تاریخ تولد و جنسیت می باشد، همچنین کادری (Scheme Code) در این بخش وجود دارد که بر اساس سوالاتی تکمیل می شود که داوطلب در فرم ثبت نام آزمون آیلتس به آن پاسخ داده است.
سوالات مورد نظر عبارتند از:
?Why are you taking the test
?Which country are you applying to/intending to go to
?What level of education have you completed
?How many years have you been studying English
در ادامه دو کادر مخصوص کشور محل اقامت و ملیت قرار دارد و داوطلبانی که در کشور خود اقامت دارند، کادر اول یعنی Country or Region of Origin خالی خواهد بود. آخرین کادر در این بخش به زبان اول داوطلب اختصاص دارد.
4- نمرات داوطلب
در این بخش از کارنامه آزمون آیلتس، نمرات هر یک از مهارت های آیلتس یعنی اسپیکینگ، رایتینگ، ریدینگ و لیسنینگ آیلتس و نمره نهایی (Overall Band Score) درج شده است؛ همچنین در آخر این بخش عبارت (CEFR Level) مشاهده می شود، که سطح زبان داوطلب براساس معیار CEFR را نشان می دهد.
5- مهر و امضای مرکز
آخرین بخش کارنامه آزمون آیلتس مربوط به مهر و امضاهای مرکز برگزارکننده آزمون است که به کارنامه آیلتس اعتبار می بخشد و کارنامه آیلتس جنبه رسمی و قانونی پیدا می کند. کادر بزرگی در این بخش است که در اغلب موارد خالی است و مربوط به سرپرست آزمون (Administrator Comments ) می باشد و مهمترین کادر در پایین صفحه، شماره کارنامه (Test Report Form Number) است. شماره کارنامه برای پیگیری و تایید اعتبار گواهی نامه آیلتس توسط دانشگاه ها، اداره های مهاجرت و… مورد استفاده قرار می گیرد.
مدت اعتبار کارنامه آیلتس
کارنامه آزمون آیلتس مانند کارنامه بسیاری از آزمون های بین المللی مانند آزمون OET تضمینی فقط 2 سال اعتبار دارد و دارنده کارنامه آیلتس تنها 2 سال می تواند از گواهی نامه آیلتس برای اهداف مهاجرتی استفاده کند. تا زمانی که کارنامه آزمون آیلتس اعتبار داشته باشد در سایت IDP قابل مشاهده است، اما پس از انقضای اعتبار آن، کارنامه از روی سایت برداشته خواهد شد و در صورتی که از مدت اعتبار کارنامه آزمون آیلتس گذشته باشد، متقاضی باید مجددا در آزمون شرکت کند و مدرک جدیدی دریافت نماید.
اگر تصمیم دارید برای مهاجرت تحصیلی به کشور مورد نظرتون در آزمون آیلتس و یا سایر آزمون های بین المللی برای اپلای تحصیلی مانند آزمون GRE تضمینی، آزمون IMAT ایتالیا، انواع آزمون تولک تضمینی و… شرکت کنید، می توانید برای پرداخت هزینه آزمون از خدمات پرداخت ارزی شرکت مهاجرتی هومان ویزا استفاده کنید.
نحوه ارسال کارنامه آزمون آیلتس
داوطلبان می توانند 5 کارنامه آزمون آیلتس (ریپورت آیلتس) را تا یک ماه پس از اعلام نتایج آزمون برای ارسال رایگان به سازمان ها و دانشگاه ها از مرکز آزمون درخواست کنند، اما پس از گذشت یک ماه و یا درخواست بیشتر از 5 کارنامه باید هزینه ای را پرداخت نمایند. داوطلبان می توانند برای ارسال کارنامه آزمون آیلتس به شهر دیگر و یا ارسال به موسسات یا دانشگاه ها به صورت نسخه چاپی درخواست دهند.
اطلاعات شخصی داوطلب که روی کارنامه آزمون آیلتس درج شده است، باید با اطلاعات پروفایل او هنگام ثبت نام مشابه باشد. بعد از صدور کارنامه آیلتس ویرایش اطلاعات امکان پذیر نمی باشد. همچنین اگر پاسپورت داوطلب پس از صدور کارنامه آزمون آیلتس تمدید شود، مسئولیت مغایرت شماره پاسپورت با شماره وارد درج شده در کارنامه برعهده داوطلب خواهد بود. در صورت تمدید پاسپورت پس از چاپ کارنامه آیلتس، داوطلب باید مدارک لازم برای اعلام به سازمان مربوطه را تهیه نماید.
ارسال الکترونیکی کارنامه آیلتس
از تاریخ دسامبر 2023 به بعد، جهت ارسال کارنامه آزمون آیلتس به صورت الکترونیکی به دانشگاه ها یا موسسات درخواست کننده، فقط باید از طریق وبسایت IDP اقدام کنید و داوطلبان پس از این تاریخ برای ارسال الکترونیکی کارنامه خود، شخصاً اقدام کرده و برای دریافت اصل کارنامه آزمون آیلتس و یا ارسال از طریق پست با مرکز برگزارکننده در ارتباط باشند.
سازمان های دریافت کننده (ROs) ثبت شده در این سیستم می توانند کارنامه آزمون آیلتس داوطلبان را ازطریق وب سایت رسمی آیلتس به صورت الکترونیک دریافت کنند و به این ترتیب نیازی به ارسال نسخه کاغذی کارنامه داوطلب نمی باشد. در مورد ارسال الکترونیکی کارنامه آیلتس باید بدانید این خدمات برای سازمان هایی مانند اداره های کاریابی، آژانس های مسافرتی و یا مهاجرتی قابل استفاده نمی باشد.
برای اینکه بدانید دانشگاه مقصد که مدرک آیلتس را درخواست کرده است، عضو سیستم دریافت الکترونیک کارنامه آزمون آیلتس است یا خیر، باید نام سازمان، دپارتمان، تمامی جزئیات تماس، شماره پرونده و نام مسئول پرونده خود در دانشگاه مقصد و مشخصات شخصی و تاریخ دقیق آزمون آیلتس خود را بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه مقصد به پست الکترونیک trf@ieltstehran.com ارسال نمایید.
اگر سازمان درخواست کننده مدرک آیلتس عضو سیستم دریافت الکترونیک باشد، ایمیلی برای شما ارسال می شود که در آن از شما می خواهد تا سازمان مربوطه را در خصوص مشاهده کارنامه آزمون آیلتس بر روی پایگاه داده های جهانی آیلتس در جریان قرار دهید و پس از آن نتیجه آزمون شما برای سازمان مربوطه قابل مشاهده خواهد بود.
همچنین باید به این نکته توجه کنید که سیستم آیلتس تنها اجازه اضافه کردن 5 موسسه را در پروفایل داوطلب می دهد و نباید تعداد بیشتر را درخواست کنید و در صورت اضافه کردن نسخه ششم، موسسه ششم جایگزین موسسه اول می شود.
ووچـر آزمون آیلتس مانند ووچر آزمون تافل و سایر آزمون های زبان بین المللی از طریق کارت های ارزی اعتباری قابل خرید می باشد، متقاضیان می توانند در ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا ضمن دریافت مشـاوره رایگان درباره شرایط و مراحل نحوه خرید ووچر، در کوتاه ترین زمان مناسبترین نتیجه را کسب نمایند.
از مطالعه مقاله فوق می توان نتیجه گرفت
جهت کسب موفقیت تضمینی در آزمون های زبان ویژه مهاجرت شغلی و تحصیلی قدم اول استفاده از مشـاوره های تخصصی و تمـاس با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا برای تهیه و خرید اکانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و کسب مهارت های مورد نیاز در این آزمون ها می باشد.
مهاجرت تحصیلی موفق نیازمند دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جایگاه شغلی و یا مقصد مورد نظر است، متقاضیان با مشاوره از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا می توانند از دانش به روز در این باره بهره مند شوند.
لینک های کاربردی شرکت مهاجرتی هومان ویزا
· اخذ ویزا