سطح بندی آزمون OET
آزمون OET صد در صد تضمینی (آزمون OET هوم ادیشن تضمینی)
در حال حاضر در سطح بندی آزمون OET، نمره داوطلبان از 0 تا 500 و در شش سطح دسته بندی می شود. تا آگوست سال 2018، نمرات آزمون OET از A تا E طبقه بندی می شد، اما از این تاریخ به بعد نتایج آزمون به صورت نمره در بازه 0 تا 500 مشخص می شود.
آزمون OET چیست؟
آزمون OET یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که توسط دانشگاه کمبریج در 12 تخصص مرتبط با حوزه درمان و علوم پزشکی برگزار می شود. مدرک این آزمون مورد قبول کشورهای بسیاری از جمله انگلیس، استرالیا، آمریکا، نیوزیلند، کانادا، امارات و غیره است. آزمون OET ویژه مهاجرت شغلی کادر درمان از جمله پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران به یکی از کشورهای انگلیسی زبان است.
کارکنان حوزه سلامت که قصد دارند به کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت کنند، باید در آزمون زبان OET شرکت کنند تا با کسب نمره قابل قبول در این آزمون، مهارت زبان خود را در زمینه ی کاری و تخصص خود برای تعامل و ارتباط با مخاطبان اثبات کنند. مدرک این آزمون با نمره ی بالا یکی از مهمترین مدارک برای دریافت پیشنهاد کار از سوی کارفرما و اخذ مجوز کار و مهاجرت شغلی پزشکان و سایر کارکنان کادر درمان بشمار می رود.
در مورد مزایای شرکت در آزمون OET نسبت به سایر آزمون های زبان انگلیسی مانند آزمون تافل و آیلتس باید گفت برخلاف سایر آزمون ها، سوالات آزمون OET فقط مختص کادر درمان است و داوطلبان با سوالاتی در خصوص تخصص و زمینه کاری خود روبرو می شوند. از این رو پاسخ دادن به سوالات برای آنها آسان تر خواهد بود و می توانند نمره بهتری کسب کنند. در واقع تخصصی بودن سوالات OET مهمترین تفاوت های آزمون OET با آزمون آیلتس و تافل و سایر آزمون های زبان انگلیسی است. البته در خصوص محل برگزاری آزمون OET باید گفت، برخلاف آزمون تافل، آیلتس و آزمون دولینگو این آزمون در ایران برگزار نمی شود و داوطلبان باید برای شرکت در این آزمون به کشورهای برگزار کننده مانند ترکیه، قطر، عمان و غیره سفر کنند.
کدام تخصص ها می توانند در آزمون OET شرکت کنند؟
آزمون OET در 12 تخصص علوم پزشکی برگزار می شود که عبارتند از:
- OET دندانپزشکی
- OET پزشکی
- OET پاپزشکی
- OET پرستاری
- OET گفتار درمانی
- OET کار درمانی
- OET رادیوگرافی
- OET اپتومتری (بینایی سنجی)
- OET متخصصین تغذیه
- OET فیزیوتراپی
- OET داروسازی
- OET دامپزشکی
اگر پرستار هستید و تصمیم دارید برای مهاجرت شغلی پرستاران به یکی از کشورهای انگلیسی زبان مانند استرالیا، نیوزیلند و غیره در آزمون OET تضمینی شرکت کنید، برای دریافت کاملترین راهنمایی و مشاوره در مورد نحوه ثبت نام و شرکت در آزمون OET پرستاری با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا تماس بگیرید.
ساختار آزمون OET
همان طور که گفته شد آزمون OET در 12 تخصص علوم پزشکی برای متقاضیان مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان برگزار می شود. آزمون OET به دو صورت کتبی و کامپیوتری برگزار می شود و سال 2023 نیز نسخه ی آنلاین (هوم ادیشن) آن ارائه شده است.
ساختار آزمون OET و بخش های مختلف آن برای تمام تخصص ها یکسان است و مانند بسیاری از آزمون های زبان انگلیسی مانند آزمون آیلتس، تافل، دولینگو و غیره شامل چهار بخش ریدینگ، لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ است. سوالات آزمون در بخش های ریدینگ و لیسنینگ برای تمام تخصص ها مشابه است، اما در بخش های اسپیکنیگ و رایتینگ سوالات برای هر یک از تخصص ها جداگانه طراحی شده است.
همچنین مدت اعتبار مدرک آزمون OET در هر 12 تخصص آن 2 سال است و متقاضی 2 سال فرصت دارد تا از نمرات OET برای مهاجرت شغلی استفاده کند.
بخش های اصلی آزمون OET عبارتند از:
- بخش درک مطلب یا ریدینگ (Reading)
- بخش شنیداری یا لیسنینگ (Listening)
- بخش گفتاری یا اسپیکینگ (Speaking)
- مهارت نوشتاری یا رایتینگ (Writing)
به دلیل اهمیت نمره آزمون OET برای مهاجرت شغلی کادر درمان، داوطلبان باید پیش از شرکت در آزمون آمادگی لازم برای پاسخگویی به سوالات را داشته باشند و برای آشنایی با سوالات بخش های مختلف باید از منابع آزمون OET که به صورت کتاب ها و منابع آنلاین ارائه می شوند، استفاده کنند. همچنین در آزمون آزمایشی OET شرکت کنند و در دوره های آمادگی آزمون OET تضمینی که به صورت آنلاین و حضوری می باشد، ثبت نام کنند.
ریدینگ آزمون OET
بخش ریدینگ آزمون OET از 3 قسمت و 42 سوال تشکیل شده است و سوالات برای تمام تخصص ها یکسان طراحی شده است و مدت زمان پاسخ دادن به سوالات سه پارت، بخش درک مطلب 60 دقیقه است.
- بخش A: داوطلب باید در این بخش چهار متن کوتاه را بخواند و با توجه به آنها به 20 سوال پاسخ دهد.
- بخش B: داوطلب باید 6 متن کوتاه را بخواند و برای هر متن به یک سوال پاسخ دهد و در مجموع در این بخش باید به 6 سوال پاسخ دهد.
- بخشC: در بخش سوم داوطلب دو متن 800 کلمه ای را می خواند و برای هر متن به 8 سوال و در مجموع به 16 سوال در این بخش پاسخ می دهد.
لیسنینگ آزمون OET
در بخش شنیداری یا لیسنینگ او ای تی داوطلبان به 42 سوال در سه قسمت پاسخ می دهند و برای پاسخ دادن به سوالات 40 دقیقه فرصت دارند. سوالات این بخش شامل فایل های صوتی در حوزه علوم پزشکی است.
- بخش A: در این بخش داوطلبان به دو فایل صوتی که شامل دو مشاوره ی 5 دقیقه ای است، گوش می دهند و پس از آن با توجه به فایل ها به 24 سوال پاسخ می دهند.
- بخش B: داوطلبان در این بخش به 6 فایل صوتی که خلاصه ی مکالمات هستند، گوش می دهند و سپس با توجه به فایل ها به 6 سوال پاسخ می دهند.
- بخش C: در بخش C داوطلبان به دو فایل صوتی گوش می دهند و سپس به 12 سوال با توجه به آنچه شنیده اند پاسخ می دهند.
اسپیکینگ آزمون OET
بخش گفتاری یا اسپیکینگ آزمون OET برای هر یک از تخصص ها جداگانه طراحی می شود، به طور مثال سوالات آزمون OET کار درمانی با سوالات OET دندانپزشکی یا آزمون OET اپتومتری در این بخش متفاوت خواهد بود، اما فرمت و مدت زمان پاسخ دادن به سوالات یکسان است.
در بخش اسپیکنیگ داوطلبان باید نقش تخصص خود را بازی کنند، به این صورت که داوطلب اطلاعاتی را برای اجرای هر نقش بر روی کارت دریافت می کند. این کارت نقش و موقعیتی که داوطلب باید انجام دهد را توضیح می دهد و داوطلبان برای هر نقش 5 دقیقه و در مجموع برای انجام بخش گفتاری 20 دقیقه فرصت دارند.
رایتینگ آزمون OET
در بخش نوشتاری آزمون OET که مانند بخش گفتاری برای هر یک از 12 تخصص علوم پزشکی جداگانه طراحی می شود، داوطلب باید متنی را در قالب یک نامه در مدت 45 دقیقه بنویسد. همچنین داوطلب می تواند متن خود را در قالب پاسخ کتبی به یک شکایت یا انتقاد در زمینه تخصصی خود بنویسد.
جهت کسب موفقیت در کوتاه ترین زمان و دریافت بهترین نتیجه در آزمون های زبان بین المللی مانند آزمون تولک، آزمون ناتی (NAATI)، آزمون تافل، آیلتس، دولینگو (Duolingo)، آزمون OET، آزمون GRE تضمینی و… می توانید با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا در ارتباط باشید…
نمره دهی به آزمون OET
نمره دهی به آزمون OET در بخش های مختلف به صورت زیر می باشد:
- نمره دهی بخش لیسنینگ: لیسنینگ OET مطابق با ملاک های تعیین شده توسط طراحان سوالات بررسی و با توجه به صحت ارائه اطلاعات لازم توسط داوطلب نمره دهی می شود.
- نمره دهی بخش ریدینگ: در نمره دهی این بخش نیز مانند بخش لیسنینگ بر اساس معیارهای ارائه شده توسط طراحان سوالات، تصحیح کنندگان بررسی می کنند آیا داوطلب به اندازه لازم اطلاعات صحیح ارائه کرده است یا خیر. همچنین تصحیح قسمت دوم ریدینگ OET توسط رایانه انجام می شود.
- نمره دهی بخش اسپیکینگ و رایتینگ: برای نمره دهی به بخش اسپیکینگ و رایتینگ، آزمون ضبط می شود و توسط دو اگزمینر OET بررسی و نمره ای از 1 تا 6 داده می شود. هیچ یک از اگزمینرهای OET از نمره ی اگزمینر دیگر، اطلاعی ندارد. سپس نرم افزار FACETS تحلیلی چند جانبه در مورد نمرات خام داوطلبان صورت داده، و نمره ی آن دسته از اگزمینرها که با توجه به الگوی رفتاری جمع آوری شده از آنها، در طول روند تصحیح بیش از حد سختگیر بوده اند یا انعطاف نشان داده اند را تغییر می دهد. در صورت عدم تناسب نمره ی به دست آمده توسط نرم افزار، اگزمینر سومی اسپیکنیگ یا رایتینگ مورد نظر را بررسی می کند و نرم افزار، نمره ی اگزمینر سوم را دوباره مورد تحلیل قرار می دهد تا تناسب آن را ارزیابی کند.
سطح بندی آزمون OET
تا آگوست سال 2018، نمرات آزمون او ای تی داوطلبان به صورت A تا E مشخص می شد، اما در حال حاضر به داوطلبان نمره ای از 0 تا 500 داده می شود.
جدول سطح بندی آزمون OET
نمره OET |
سطح OET |
مهارت زبان انگلیسی داوطلب |
450-500 |
A |
داوطلب سطح بالایی از مهارت در زبان انگلیسی دارد و توانایی برقراری ارتباط روان و دقیق دارد و گفتار نوشتاری یا شفاهی را به راحتی درک می کند. |
350-440 |
B |
داوطلب توانایی برقراری ارتباط موثر را دارد، اما برخی از اشتباهات وجود دارد که مانع از برقراری ارتباط نمی شود. |
300-340 |
C |
داوطلب توانایی برقراری ارتباط مناسب را با وجود اشتباهاتی که گاهی رخ میدهد را دارد. |
200-290 |
C |
داوطلب توانایی درک ورودی استاندارد را دارد، اما ممکن است نیاز به توضیح در زبان سطح بالاتر داشته باشد. |
100-190 |
D |
داوطلب توانایی تعامل و درک وظایف ساده و معمول را دارد، اما ممکن است نیاز به توضیح داشته باشد و اشتباهاتی رخ می دهد که موجب ایجاد ضعف در ارتباط می شود. |
0-90 |
E |
داوطلب توانایی درک عبارات آشنا و اساسی را دارد و در صورتی میتواند ارتباط داشته باشد که طرف مقابل آماده شفاف سازی اطلاعات باشد. |
ووچـر آزمون OET مانند ووچر آزمون تافل و سایر آزمون های زبان بین المللی از طریق کارت های ارزی اعتباری قابل خرید می باشد ، متقاضیان می توانند در ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا ضمن دریافت مشـاوره رایگان درباره شرایط و مراحل نحوه خرید ووچر، در کوتاه ترین زمان مناسبترین نتیجه را کسب نمایند.
از مطالعه مقاله فوق می توان نتیجه گرفت
جهت کسب موفقیت تضمینی در آزمون های زبان ویژه مهاجرت شغلی و تحصیلی قدم اول استفاده از مشـاوره های رایگان و تمـاس با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا برای تهیه و خرید اکانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و کسب مهارت های مورد نیاز در این آزمون ها می باشد.
مهاجرت تحصیلی موفق نیازمند دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جایگاه شغلی و یا مقصد مورد نظر است، متقاضیان با مشاوره از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا می توانند از دانش به روز در این باره بهره مند شوند.
لینک های کاربردی شرکت مهاجرتی هومان ویزا
· اخذ ویزا